Kvinden bag Huset i Hejls

Da Betina Lund Hammarberg første gang trådte ind i den store, gamle bygning i Hejls, var hun ikke i tvivl. Huset så dengang meget anderledes ud end nu og var nedslidt og ramponeret.

”Men jeg følte mig med det samme hjemme og tænkte, at det her kunne blive et rigtig lækkert sted”, siger Betina.

Hun ville skabe et sted, hvor gæsterne føler sig godt tilpas og også får en oplevelse ud af besøget.

Betina er uddannet tekstildesigner fra Designskolen Kolding, og den faglighed har hun brugt i indretningen af det 700 kvadratmeter store hus.

Designeren er ikke bange for at bruge farver eller for at sætte forskellige mønstre sammen, så der er overraskelser og oplevelser i alle rum.

”Jeg kan godt lide at arbejde med kontraster og kombinere noget, der ikke umiddelbart passer sammen. Det er ligesom at lave collager, som jeg har arbejdet meget med. Her tager man også forskellige dele ud af deres vante sammenhæng og sætter dem ind i en ny, så de tilsammen skaber en ny historie. Sådan har jeg også arbejdet med huset her”, fortæller hun.

Betina har længe haft en drøm om at drive bed & breakfast, og det blev muligt, da hun og familien i 2018 købte den gamle bygning i Hejls. Huset i Hejls rummer i dag både bed & breakfast, festlokaler samt Betinas Galleri Nebenting med  kunst, design og vintage.